LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Llavorsi

Pueblo

Llavorsi

Municipio

Llavorsí / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

374

 

Ayuntamiento: Llavorsí

Dirección

Carretera de la Vall d'Aran, 55

Código postal

25595

Teléfono

973622008

Fax

973622008

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Llavorsi

Web de Interés

Informacio turistica i cultural del poble de Llavorsi

E-mail municipio

ajuntament@llavorsi.ddl.net
 

El terme municipal de Llavorsí és situat al sector central de la comarca del pallars sobirà, a banda i banda de la Noguera Pallaresa, entre la ribera de Sort i la Vall d'Àneu i a la sortida de les valls de Tírvia.

La vila de Llavorsí, cap administratiu, es troba a la confluència de la Noguera Pallaresa amb la Noguera de Cardós; aigua amunt hi ha, a l'extrem N del terme, el poble d'Aidí, a l'esquerra de la Noguera Pallaresa; al sector NW, a la vall de Baiasca (drenada pel riu de Baiasca, afluent per la dreta de la Noguera Pallaresa), hi ha els pobles de Baiasca i Arestui; aigua avall de Llavorsí, a la dreta del riu, el poble de Sant Romà de Tavèrnoles; finalment, al sector SE del terme, que comprèn la part baixa de la Ribalera (o vall del Romadriu), el poble de Montenartró i, més a llevant, al límit amb el terme de Farrera, el poble de Romadriu de Ribalera. Al sector de migdia de Llavorsí hi ha el santuari de Biuse, lloc de devoció comarcal.

Llavorsí

Les cases s'esglaonen en els forts pendents, centrades per la plaça de l'Església, amb l'església parroquial de Santa Anna, característica de la vall, amb una nau i campanar de torre de base quadrada i cos vuitavat amb coberta piramidal, restaurada modernament. Té un parc municipal esportiu amb piscina. Hi ha també pistes de tennis i camp de futbol. Pel que fa a les agrupacions culturals i de lleure, cal destacar l'Associació Cultural de Biuse, el Club de Rafting de Llavorsí i l'Agrupació de Defensa Forestal de Mig Pallars.

La llosa obtinguda era d'una excel·lent qualitat, però la duresa i especialització de la feina va provocar l'abandonament d'aquesta interessant activitat. El tram de Llavorsí fins a la Pobla de Segur és ideal per a la pràctica del Rafting, ja que hi ha trams ràpids i lents.A més solen aturar en algunes ribes perquè es puguin llançar a l'aigua des de dalt dels ponts.Abans de llançar a l'aigua la barcassa de goma amb capacitat per 10/12 persones, el monitor dóna les instruccions necessàries perquè els turistes puguin defensar-se dels possibles problemes que sorgeixen durant el descens del riu (ftes, fotos, mas info ver links)

 foto de Shht!

 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua