LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Llessui

Pueblo

Llessui

Municipio

Sort / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

115

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Doctor Carles Pol I Aleu 13

Código postal

25560

Teléfono

973 620 010

Fax

973 620 010

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Llessui

Web de Interés

Sort

E-mail municipio

ajuntament@sort.cat
 

Llessui Està situat al nord de la capital municipal, Sort, a 1.410 metres d'altitud. Està ubicat a la capçalera del riu de Pamano, al massís del Montsent.

El nucli antic és presidit per l'església parroquial de Sant Pere, interessant edifici d'origen romànic (conserva l'alt absis amb bandes i dues finestres laterals) que fou modificat al segle XVI; presideix la façana, on s'obre un gran arc apuntat, el campanar de torre quadrat, de grans dimensions i coberta piramidal; a l'interior es conserva un altar major barroc.
Llessui, el poble nevatLlessui compta des d'aquest estiu amb el Museu del Pastor, un centre temàtic que pretén retre homenatge a la dura vida dels pastors del Pallars i, per extensió, de tot el Pirineu. ofereix una exposició d'objectes, imatges, estatues, panells explicatius y videos. Tot fa referencia als pastors. El museu està ambientat amb sons d'animals y també hi podem trobar esquelles d'animals, les marques que els feien als animals amb metall calent y també les marques que tenien les obelles, particulars de cada casa.

Avui en dia és un poble en contínua expansió gràcies al turisme ia la gran oferta en esports d'aventura, com el ràfting, la bicicleta de muntanya, el senderisme, etc ,..., a més de les milers de persones que arriben a la comarca per comprar dècims de loteria de LA BRUIXA D'OR (Sort).

Malgrat el tancament de les pistes de Llessui, es troba molt a prop de les pistes de Port Ainé i Espot esquí, per la qual cosa no és un lloc descartable per als aficionats a l'esquí. Hi ha fins i tot els que descansen a Llessui a la nit i al matí es van a esquiar a Baqueira Beret.

Cuina pallaresa, paisatges naturals, natura pura ,..., són molts els elements que fan que aquesta comarca sigui el lloc de descans ideal.Hi ha centres hotelers i blocs d'apartaments que s'han estès en semicercle entre el nucli antic i el pròxim veïnat de la Torre, formant gairebé un continu. Hom fa festa el darrer diumenge de setembre.(ftes, fotos, mas info ver links)

 

  foto de Jordi's

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua