LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Llobera

Pueblo

Llobera

Municipio

Llobera / Comarca: Solsones

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

211

 

Ayuntamiento: L´Hostal Nou

Dirección

Casa de la Vila

Código postal

25281

Teléfono

973 48 38 29

Fax

973 48 38 29

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Llobera

Web de Interés

El poble de Llobera i els nuclis de poblacio

E-mail municipio

ajuntament@llobera.cat
 

Llobera és un municipi de la comarca del Solsonès i, alhora, una de les 3 entitats de població o pobles que hi ha al municipi. El terme és gairebé totalment format per masies disseminades, llevat del petit nucli al voltant de l'Hostal Nou, on hi ha l'escola,l´ajuntament, la nova església parroquial de Peracamps i alguna altra casa. Les principals entitats de població són els pobles de Llobera, el cap municipal, el de Torredenegó i la caseria de Peracamps.

Dóna nom i és cap de municipi el poble de Llobera, centrat per l'església parroquial de Sant Pere, enlairada a 855 m al sector N del terme, a la serra del seu nom, sota les restes del vell castell de Llobera, que conserva encara robustes parets amb portes adovellades

la Torra de Llobera, avui casa rural

SANT PERE DE LLOBERA es romànica. Té un robust campanar de torre, quadrat. Romanen dos elements escultòrics aprofitats per tancar l’absis: una finestra i un sòcol. D´interes tambe la Torra de Llobera, avui casa rural

La creu de terme que hi ha prop de la masia de la Vila n'és una altra mostra. Damunt d'un basament de pedra, de graonada triple i molt malmès, hi ha un fust monolític i poligonal que antigament sostenia una creu i el seu capitell, ambdós decorats amb figures esculpides, dels quals tenim constància per mitjà d'una fotografia prèvia a la seva desaparició. Gràcies a aquesta es pot observar una iconografia que s'ajusta als esquemes tradicionals d'aquest tipus de realitzacions. La pèrdua de l'original comportà que hom posés sobre el fust una senzilla creu de ferro que substitueix, com és freqüent en casos similars, la de pedra.

La festa major de Llobera se celebra el primer diumenge de maig i, el diumenge següent al 29 de gener, la festa de Sant Sebastià. Per la segona Pasqua es fa un aplec a l'església de Sant Salvador i el segon diumenge de setembre n'hi ha un altre a la capella de Santa Maria de Montraveta(ftes, fotos, mas info ver links)

  foto de Toprural

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua