LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Lloberola

Pueblo

Lloberola

Municipio

Biosca / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

65

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Nou, 5

Código postal

25752

Teléfono

973 47 32 41

Fax

973 47 32 41

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Lloberola

Web de Interés

Biosca datos i fotos

E-mail municipio

ajuntament@biosca.ddl.net
 

Lloberola, plano

L'antic terme de Lloberola és una unitat geogràfica molt diferent de la de Biosca, malgrat que formin part del mateix terme municipal. Està format per una vall i mitja.

La meitat sud és la vall, sencera, de la Riera de Lloberola. La meitat nord és el costat meridional de la vall de la Riera de Sallent; precisament el límit septentrional del terme municipal de Biosca és el curs d'aquesta riera.

Al nucli de Lloberola hi ha les restes del castell de Lloberola, la parròquia, la rectoria i algunes cases. Del castell resten diversos murs i una torre de planta quadrada, però amb els angles arrodonits, que en prendre alçada es va fent més prima. La part més antiga és, sens dubte, preromànica, i fins i tot és possible que una part de la muralla que tanca el recinte a la part nord sigui d’època islàmica. Del conjunt destaca la torre, formada per una construcció primerenca de planta trapezial que fou literalment embolcallada posteriorment per una nova torre quadrada. L'església parroquial de Sant Miquel de Lloberola és al peu del castell; conserva algun vestigi antic, però fou reformada modernament segons el gust neoclàssic. Lloberola celebra la festa major per Sant Miquel, i el Dilluns de Pasqua es fa un aplec a l'ermita de Santa Maria.

Pertanyen a la parròquia de Lloberola una gran dispersió de masos, situats molts d'ells entre bosc i terrenys escabrós, on els pagesos han aprofitat alguns planells i les torrenteres irregulars per a instal·lar-hi algun molí i uns horts. Modernament, amb la nova maquinària, els conreus s'han expandit força i han millorat el camins.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua