LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Llorda

Pueblo

Llordá

Municipio

Isona i Conca Dellà / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1163

 

Ayuntamiento: Isona

Dirección

Plaça Bisbe Badia, 1

Código postal

25650

Teléfono

973664008

Fax

973664228

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Llorda

Web de Interés

Isona i Conca Dellà informacio i fotografies

E-mail municipio

ajuntament@isona.cat
 

El poble de Llordà es del municipi d'Isona i Conca Dellà és uns 3 quilòmetres a l'est-sud-est d'Isona. Es tracta d'un poble que mai no ha tingut gaire població, però l'estat en què es troba a principis del segle XXI és francament llastimós, llevat d'aquelles cases que han continuat habitades o arranjades com a segona residència

fotos de Gustau Erill

El poble de Llordà

El castell de Llordà

Dóna una idea de l'important que fou a l'època medieval el poble de Llordà el fet que, a part del castell i la seva església de Sant Sadurní, hi havia al poble dues esglésies més: la parroquial de Santa Maria i la de Sant Andreu, romànica, situada a molt poca distància del poble.

El Castell Està situat en un lloc estratègicament molt adequat, per a un castell medieval, com es pot comprovar des de gairebé qualsevol punt de la comarca: el castell de Llordà és sempre present en el paisatge. Tanmateix, els anys d'abandonament feren que tot l'espai del castell anés quedant amagat per un bosc d'alzines, a més de ser el seu conjunt un munt de ruïnes (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua