LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Malda

Pueblo

Maldà

Municipio

Maldà / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

261

 

Ayuntamiento

Dirección

Av. Homenatge a la Vellesa, 1

Código postal

25266

Teléfono

973330045

Fax

973330045

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Malda

Web de Interés

Dades i fotos de Maldà

E-mail municipio

ajuntament@malda.ddl.net
 

Maldà es troba situat a la riba esquerra del Riu Corb, que marca el límit nord amb el terme de Sant Martí de Riucorb. Per la part meridional és molt accidentat i en les fondalades del Maldanell i el Riu Corb es troben les millors terres de conreu, especialment de regadiu. L'únic nucli de població d'aquest municipi és el poble de Maldà; el terme comprèn també el despoblat de Maldanell.

Nevada a Maldà

  foto de Adatvi 91

El poble de Maldà és a la ribera del Riu Corb, a la part solana, apinyat prop del castell i estès als costats de la carretera de Vallbona. Tot el poble és aplegat i fet de carrers costa amunt o costa avall, retorts.

Llocs d'interès:

EL CASTELL
EL PARC RECREATIU DE LA FONT VELLA
L'ERMITA DE SANT JOAN DE MALDANELL
L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA
L'ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANT PERE
LA PLAÇA DE LA FONT NOVA

Que fer:

Sender de la Baronia de Maldà: Per Maldà hi passa aquesta entretinguda ruta que es pot fer tant a peu com en BTT. La durada aproximada és de 4 hores.
Piscina municipal: Aquestes instal·lacions estan situades a l'entrada oest del poble. Consten de dues piscines, una de gran i una de petita, que queden envoltades de gespa i pins, amb zones de sol i d'ombra. A més, compten amb dos vestidors, serveis i zona de bar.
Parc de la Font Vella: Àrea d'esbajo i de pícnic, situada a la part baixa del municipi.

La festa major se celebra el tercer diumenge d'agost. És tradició que el primer de maig el poble de Maldà vagi en processó al santuari del Tallat de Rocallaura (Vallbona de les Monges); abans ho feia el darrer diumenge d'abril. Pel 24 de juny es fa un aplec a l'ermita de Sant Joan de Maldanell.

Les terres de conreu es dediquen especialment als ametllers, segueixen en importància els cereals (principalment l'ordi), l'olivera, i la vinya (macabeu i xarel·lo). La ramaderia és un complement de l'agricultura. Hom comercialitza els productes a través d'una cooperativa.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua