LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Martinet

Pueblo

Cap municipi: Martinet

Municipio

Montella i Martinet / Comarca: Baja Cerdanya

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

481

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Pere Sarret, 1

Código postal

25724

Teléfono

973 51 50 12

Fax

973 51 51 25

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Martinet

Web de Interés

Montellà i Martinet

E-mail municipio

ajuntament@montellamartinet.cat
 

Situacion de Martinet

El poble de Martinet és situat a la dreta del Segre, a la seva confluència amb el riu de la Llosa a la vora de la carretera de la Seu d'Urgell a Puigcerdà. És el nucli més important i cap del municipi.

Al Museu Diocesà d'Urgell es conserva un copó de metall argentat del segle XVIII i un calderó aspersori de coure del XVI, procedents de l'església de Martinet. La capella de Sant Antoni de Pàdua, que hom coneix popularment per la Capelleta, ha estat convertida en habitacle. A la Casa del Riu hi ha la "Mostra de la fauna", exposició permanent dels sistemes ecofluvials i arbreda

El poble disposa d'un polisportiu equipat amb piscina, pistes de tennis i també un camp de futbol. La pràctica de la pesca hi és tradicional. La festa major del poble de Martinet se celebra el primer cap de setmana de juliol i la festa patronal es fa per Sant Eloi, l'1 de desembre o el cap de setmana més proper.

Així, de les espècies de ribera més comunes entorn del Segre i els torrents, hom passa de la zona dels prats de dalla i de landes, per pujar després a un pis muntà caracteritzat per la pineda de pi roig i pi negre.

Durant els anys quaranta als Pirineus es va construir una impressionant línia de defensa que durant molt temps ha estat envoltada pel secret militar. Un secret molt ben guardat i desprès oblidat. Ara el Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, situat al cor de la Cerdanya, posa a l'abast de tot el públic algunes d'aquestes fortificacions de ciment armat - veritables fortaleses del segle XX - adequades i preparades per ser visitades en el marc d'una proposta turìstica i cultural (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua