LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Massoteres

Pueblo

Massoteres

Municipio

Massoteres / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

209

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Font, 1

Código postal

25211

Teléfono

973 55 14 26

Fax

973 55 14 26

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Massoteres

Web de Interés

Informacio i dades de Massoteres

E-mail municipio

ajuntament@massoteres.cat
 

 El terme municipal de Massoteres, es troba al sector NE de la plana de Guissona i arriba a la ribera del Llobregós, que forma el límit septentrional del municipi. Limita amb els termes de Guissona (W), Sant Guim de la plana (S), Torà (E) i Biosca (N). Comprèn els pobles de Massoteres, cap de municipi, Talteüll i Palou de Torà, a més del santuari de Camp-real.  Sant Salvador de Massoteres


El nucli antic és format per un carrer quasi circular amb carrerons curts i coberts en alguns punts o sense sortida. Cal destacar, Can Soler, de tipus renaixentista, amb portal adovellat, una llotgeta a la cantonada i escuts heràldics i Cal Pintor, amb emblemes nobiliaris.

També forma part de l'antic clos l'església parroquial de Sant Salvador de Massoteres, de construcció neoclàssica. Davant aquest conjunt es formà ja des del segle XVIII, un raval i vers els anys vuitanta s'urbanitzà una gran plaça.

El municipi complementa l'economia agrícola amb la ramaderia. Nombroses cabanes, pallisses i coberts completen les construccions que es poden veure en el terme. Tanmateix, alguna de les masies històriques del terme, com Solibernat, fa anys que romanen deshabitades i rònegues. (ftes, fotos, mas info ver links)

  foto de Araceli Merino

 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua