LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Mollerussa

Pueblo

Mollerussa

Municipio

Mollerussa / Comarca: Pla de Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

14319

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, 2

Código postal

25230

Teléfono

973600713

Fax

973710178

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Mollerussa

Web de Interés

Mollerussa, cap del municipi i de la comarca

E-mail municipio

ajuntament@mollerussa.cat
 

La ciutat de Mollerussa, cap del municipi i de la comarca del Pla d'Urgell, és l'únic nucli de població que hom troba al terme. L'expansió urbana, però, ha arribat fins als límits municipals a llevant, vers el terme de Golmés, i a ponent, vers les terres de Fondarella. Entre les diverses partides del terme cal destacar la dels Negrals, la de la Figuera, la de la Serra, la dels Vilars, la dels Regats, la del Clot de l'Agulló, la del Codís i la de la Plana.

El seu nucli tradicional conserva en part l'estructura de l'antiga vilaclosa, amb la plaça Major al centre, on hi ha una petita Capella de Sant Isidori (segle XVI), la plaça de l'Ajuntament i l'Església de Sant Jaume (1950), obra de maó vist, d'I. Puig i Boada, amb esvelt campanar exempt.

Pel que fa als edificis més destacats de la ciutat, cal esmentar Can Niubó, casa situada a la cantonada del carrer del Carme amb el carrer de Prat de la Riba. Aquest edifici fou restaurat el 1990 i actualment és la seu del Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

foto de Ivan Miro

Plaça Major de Mollerussa

La festa major se celebra el tercer cap de setmana de maig i és dedicada a Sant Isidori. L'esdeveniment més conegut de la vila és el concurs de vestits de paper, on diferents modistes (professionals i amateurs) presenten les seves creacions (sempre vestits fets en paper) en una "passarel·la" que se celebra al popular teatre de l'Amistat, normalment un dissabte de la setmana de Santa Llúcia.

La Fira de Sant Josep té una llarga tradició. Hom la troba documentada des del 1872 com una important fira ramadera que se celebrava al voltant del dia 19 de març. El 1950 es convertí en una fira de maquinària agrícola i ramadera i maquinària relacionada amb indústries complementàries i el 1981 s'hi incorporà per primera vegada el sector de l'automòbil. L'especialització de la fira es confirmà entre el 1983 i el 1984 quan acollí la mostra de productes fitosanitaris i la d'instal·lacions de microirrigació. Aquesta fira aplega anualment més de 300 expositors, xifra que la converteix en una de les fires més importants de Catalunya i de l'estat pel que fa al seu sector

El Museu de Vestits de Paper respon a una demanda que era gairebé obligada, reconeixent així un costum des de fa temps arrelat a Mollerussa i una forma d’art poc coneguda fora de la nostra ciutat. Entre les singularitats de Mollerussa, pot ser la més coneguda és el Concurs de Vestits de Paper que s’hi celebra des de fa 46 anys. El museu és fruit d’aquest concurs, és fruit de tots els seus participants, perquè és gràcies a ells que avui podem comptar amb més de vuitanta vestits exposats per compartir amb tots vosaltres.Telèfon : 973.60.62.10 (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua