LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Montardit De Baix

Pueblo

Montardit de Baix o Ribera de Montardit

Municipio

Sort / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

106

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Doctor Carles Pol I Aleu 13

Código postal

25560

Teléfono

973 620 010

Fax

973 620 010

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Montardit De Baix

Web de Interés

Sort

E-mail municipio

ajuntament@sort.cat
 

El nucli de Ribera de Montardit o Montardit de Baix del municipi de Sort té l'origen en un antic hostal de camí, i per això també s'anomena els Hostals de Montardit. Hi ha les restes de l'església de Sant Pere de l'Hostal. Davant seu s'enfila el sender que porta al santuari de la Mare de Déu del Soler, edifici d'origen romànic, d'una nau i absis semicircular, restaurat al segle XVIII, quan es construí un campanar d'espadanya que abraça tota la façana W, de tipus abarrocat. És lloc de devoció comarcal (aplec l'1 de maig); s'hi venera una imatge que és una reproducció de l'antiga, romànica.

foto de SortwareLa borda de Arnaldo en Montardit

Per menjar molt be i relaxar-se:

La Borda d' Arnaldo
Urbanització Borda Arnaldo, 27
25569 Montardit de Baix (Lleida)
Tel. : 973620333 Fax : 973620333

Oferim una cuina de mercat, destacant els productes del Pirineu i fent especial èmfasi en les diferents estacions de l'any en la nostra oferta culinària. A l'hivern La caça, a la primavera els bolets de primavera i les Xicoies, etc.

Els embotits més típics del Pallars, els formatges. La nostra brasa amb Carns vermelles de vedella "Bruna", Anyell, Conill, Botifarra. Sempre acompanyats del pa amb tomàquet "o" Torrat.

Les nostres especialitats Són: Els cargols a la llauna, La Espatlla de Xai lletó farcida, Les Peus de porc guisats a l'estil del xef

El poble de Montardit o Montardit de Dalt (36 h i 6 h disseminats el 2009), a 946 m d'altitud, celebra la festa major el dia 22 de novembre, per Santa Cecília. En un extrem del grup de cases hi ha l'església parroquial de Santa Cecília, d'una nau i campanar de torre amb el segon cos vuitavat i coberta piramidal.(ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua