LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Montgai

Pueblo

Montgai

Municipio

Montgai / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

727

 

Ayuntamiento

Dirección

Prat de la Riba, 1

Código postal

25616

Teléfono

973 430 005

Fax

973 430 157

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Montgai

Web de Interés

Informacio i dades de Montgai

E-mail municipio

ajuntament@montgai.ddl.net
 

Montgai és un municipi de la comarca de la Noguera. El municipi comprèn, a més del poble de Montgai, el de Butsènit d'Urgell. Algunes partides del terme són el Tossal Roig (348 m), les Planes, Meravella, Caubera, el Mangela, l'Hortet, el Salt, la Fita Alta, l'Abella, Perallonga, Barrulles, Molinero, Vilars i les Quadres.

A Montgai hi ha una església romànica, Santa Maria del Castell, d'una sola nau i amb absis semicircular. Cal destacar el campanar de Montgai per la seva altura de 40 metres i ser un dels campanars més vistosos de la comarca de la Noguera.

el poble de MontgaiLLocs d´interes:

-Castell de Montgai: Edificació fortificada del segle XI, documentat des de l’any 1050.
-Església de Santa Maria de Montgai: Edifici amb portada barroca, campanar molt vistós i els porxos i portals adovellats del nucli antic.
-Barri antic de Montgai: Carrers amb porxos i portals adovellats.
-Poblat de Sant Miquel

Hi ha una biblioteca, una llar de jubilats i una zona polisportiva, que inclou una pista polisportiva descoberta, un camp de futbol, piscina i pista de tennis. Pel que fa a les associacions esportives, cal destacar un club de futbol, una associació de caçadors, l'Associació de Joves de Montgai i el Moto Club Segre. La festa major se celebra el primer cap de setmana de setembre.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua