LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Montornes De Segarra

Pueblo

Montornès de Segarra

Municipio

Montornes de Segarra / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

108

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

25340

Teléfono

973 34 80 46

Fax

973 34 80 46

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Montornes De Segarra

Web de Interés

Informacio i dades de Montornes De Segarra

E-mail municipio

ajuntament@montornes.ddl.net
 

Montornès de Segarra és un municipi de la comarca de la Segarra des del 1989, i es troba al límit amb l'Urgell. Els principals nuclis de població d'aquest municipi són el poble de Montornès de Segarra, cap del municipi, i el del Mas de Bondia

Montornès de Segarra, l'esglesia

L'església parroquial, adossada a l'antic castell, es dedicada a Sant Joan Baptista. Conserva alguns racons típics i agradables, amb cases antigues de portals adovellats. El castell de Montornès es bastí en l'època de la conquesta de la zona sobre uns estrats de poblament ibèrics i romans en un lloc que estratègicament dominava les terres del voltant.

les dues poblacions es dediquen únicament a l'agricultura, als conreus de secà propis de la comarca: blat i ordi ocupen la major part de les terres, i també hi ha extensions d'ametllers, oliveres i vinya.

A Montornès de Segarra hi ha un Local Social i Cultural, el qual disposa d'un cafè i diferents dependències que el fan el principal lloc de trobada i seu de les activitats culturals del municipi. Pel que fa a l'esport hi ha un polisportiu i piscines municipals. La festa major se celebra el darrer diumege d'agost, en honor de Sant Joan Baptista i té molta tradició la romeria al santuari de la Bovera (Guimerà) amb la gent del Mas de Bondia el dia 15 de maig, festivitat de Sant Isidre. Des de l’any 2007 es celebra “Lo Cercacurts”, Festival de Curtmetratges de Montornès de Segarra. (ftes, fotos, mas info ver links)

 

  foto de Araceli merino

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua