LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Mont-Ros

Pueblo

Mont-Ros

Municipio

La Torre de Cabdella / Vall Fosca / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

51

 

Ayuntamiento: la Torre de Capdella

Dirección

Únic, S/N

Código postal

25515

Teléfono

973 66 30 01

Fax

973 66 30 01

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Mont-Ros

Web de Interés

La Vall Fosca, patronate de turisme

E-mail municipio

comunicacio@vallfosca.net
 

Mont-ros, al Pallars Jussà

Mont-ros, és un poble del municipi de la Torre de Cabdella, al Pallars Jussà. El poble conserva diversos dels portals del recinte murat, així com un antic camí de ronda interior, actualment un dels seus carrers. L'església del poble és parroquial, i està dedicada a Santa Maria de Mont-ros, o la Mare de Déu del Boix.Al Museu Diocesà de la Seu d'Urgell hi ha un fragment de retaule gòtic tardà (segle XVI) que en procedeix

Prop del poble, al nord-oest, hi ha, a més, l'ermita romànica en ruïnes de Sant Esteve de Mont-ros. Una mica més allunyada hi ha l'ermita de Sant Marc, a l'altra banda del barranc que discorre per sota de Mont-ros. Hom fa festa major el quart cap de setmana d'agost.

Més al S, al centre de la vall, vora les aigües del Flamicell hi ha la Plana de Mont-ros, veritable centre del municipi, per on discorre la carretera que remunta la vall. Es formà al voltant de la central elèctrica. La seva església és l'antic santuari de la Plana, edifici de pedra amb hostatgeria incorporada, on es venera la imatge de la Mare de Déu de la Plana.(ftes, fotos, mas info ver links)

 

  foto de Gustau Erill

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua