LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Moror

Pueblo

Moror

Municipio

Sant Esteve de la Sarga / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

22

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

25632

Teléfono

973 653377

Fax

973 653378

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Moror

Web de Interés

L'Alzina, Moror i Estorm

E-mail municipio

ajuntament@santesteve.cat
 

Vista de Moror

La planta del poble és clarament de poble clos, amb un únic accés principal, atesa la seva situació damunt d'un penyal; la planta del poble és quadrada, d'uns 45 m. de costat, però adaptant-se al lloc on es troba. L'aparell dels murs, de carreus de mida mitjana ben disposats, majoritàriament en filades horitzontals permeten datar aquest poble clos en el segle XI. Té un carrer únic que baixa des de la plaça principal a la font i al bell mig del poble hi ha la plaça de la Raval.

L'església, a la part més alta del pobleLa seva església parroquial, dedicada a sant Miquel és romànica, i està situada al nord-est del poble clos. És d'una sola nau, coberta amb volta de canó, amb la nau dividida en quatre trams gràcies al reforç de tres arcs torals, cadascun d'ells amb les seves pilastres. L'absis és semicircular, i l'existència d'un retaule no permet de veure com està unit l'absis amb la nau. Dessota l'absis hi ha una cripta, que conté restes de les pintures murals originals de l'església. part de les restes de pintures romàniques de la cripta, al MNAC es conserva el seu Crist de bronze, dels segles XII-XIII.

A migdia del poble, no gaire lluny del molí fariner del torrent del Bosc, hi ha vestigis de dues capelles romàniques, la de Sant Martí de les Tombetes i la de Sant Miquel.(ftes, fotos, mas info ver links)

  foto de Gustau Erill
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua