LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Musser

Pueblo

Músser

Municipio

Lles de Cerdanya / Comarca: Baja Cerdanya

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

44

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Plaça Major, 1

Código postal

25726

Teléfono

973 51 50 47

Fax

973 51 50 97

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Musser

Web de Interés

LLes de cerdanya i el seu terme

E-mail municipio

ajuntament@lles.ddl.net
 

Església de Sant Fructuós de Músser

El poble de Músser (1 305 m d'altitud i 65 h el 1991) és situat a la dreta del riu d'Arànser. Els carrers del nucli antic i la plaça Major són de gran interès perquè conserven plenament l'estructura medieval. Hi ha cases antigues amb arcades de pedra, balconades de fusta, portals adovellats...

L'església de Sant Fructuós de Músser consta de nau rectangular amb absis semicircular, el qual, a l'exterior, està ornamentat amb arcs cecs i lesenes llombardes que divideixen el tambor en cinc espais. Tota aquesta part està datada del segle XI. La porta d'entrada consta de tres arquivoltes de pedra granítica de secció rectangular. Conserva en el seu interior una gran pica baptismal d'immersió. El campanar de torre és una construcció moderna. Al Museu Diocesà d'Urgell es conserven, procedents de Músser, un rentamans d'aram del segle XVII i un carrau (matraca) menestral de fusta del XVIII. El mes de maig, en dia variable (segons s'escaigui Setmana Santa), hom celebra la festa major.

Dins l'antic terme de Músser i Arànser, prop d'on el riu d'Arànser desguassa al Segre, es troba l'antic balneari de Caldes de Músser i el de Senillers, situats en un indret on brollen aigües minerals que han estat apreciades d'antic. El vell balneari de Caldes de Músser fou abandonat al segle passat, quan foren construïts el balneari de Senillers, força gran i molt ben instal·lat en un lloc enjardinat, i amb un gran parc que arribava fins al riu d'Arànser. (ftes, fotos, mas info ver links)

 

  jordillar fotos

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua