LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Naves

Pueblo

Navès

Municipio

Naves / Comarca: Solsones

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

266

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. C-26, km. 117

Código postal

25286

Teléfono

973482553 - 973059061

Fax

973482553

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Naves

Web de Interés

Info i Dades de Navès

E-mail municipio

ajuntament@naves.cat
 

Navès és un municipi de la comarca del Solsonès. El poblament és totalment disseminat, per bé que en alguns casos es produeixen petites agrupacions d'algunes cases, i moltes de les tradicionals masies que formen aquest terme des de l'època de repoblament del territori s'han mantingut habitades malgrat les vicissituds demogràfiques i econòmiques.Actualment resten habitats en poblament disseminat el poble de Navès, el cap municipal, i les caseries de Pegueroles, Besora, Tentellatge, Linya, les Cases de Posada, Busa, la Vall d'Ora, la Selva i Vilandeny. Al municipi hi ha també les urbanitzacions de la Font de Goters i Santa Llúcia. El terme inclou a més l'antiga parròquia de Guilanyà

Ajuntament de Naves

Que visitar en Navès:

Balma de Guilanyà
Castell de Besora
Embassament de La Llosa del Cavall
Església de l’antic monestir de Sant Pere de Graudescales
Molins i ecomuseu de la Vall d’Ora
Monument al comte Guifré el Pelós
Serra de Busa i el Capolatell

La festa major de Navès se celebra el primer diumenge d'octubre, pel Roser. Per Nadal es fa una representació dels Pastorets. Per Pasqua és tradicional fer un aplec amb cantada de caramelles i un dinar de germanor a la font de Poses.

Navès disposa d'una casa d'esplai, amb una sala d'ús polivalent. També hi ha un club de futbol sala, una pista de tennis privada (Santa Llúcia) i una societat de caçadors. L'ajuntament edita una revista trimestral de temàtica local titulada "El Babau".(ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Capolatell

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua