LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Oliana

Pueblo

Oliana

Municipio

Oliana / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1976

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de la Reguereta, s/n

Código postal

25790

Teléfono

973-470035

Fax

973-470283

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Oliana

Web de Interés

Oliana info i cultura a l´Alt Urgell

E-mail municipio

ajuntament@oliana.cat
 

El pantà d'oliana

 

Oliana és una vila i municipi, situat a la part sud de la comarca de l'Alt Urgell. El municipi comprèn, a més de la vila, les casaries de les Anoves i del Castell d'Oliana, el barri de la Colònia i la urbanització del Clot de la Guineu.

El monument romànic més interessant del terme d'Oliana és l'església de Sant Andreu del Castell. L'edifici és d'una nau coberta amb volta de canó i closa amb un absis de planta semicircular amb arcuacions llombardes a l'exterior. El campanar és una torre quadrada, amb dos pisos que sobresurten per damunt de la coberta de la nau. També conté elements romànics l'església de Santa Eulàlia de les Anoves

Als afores d'Oliana, vora el riu de la Flor, es pot visitar l'antic Pou del Gel. Es tracta d'una singular construcció, totalment soterrada, de base circular i acabada en volta de mitja esfera

El principal motor econòmic de la població ha estat, durant els darrers anys, el fet d'acollir la seu central de la fàbrica d'electrodomèstics Taurus, que ha patrocinat la construcció de diverses infraestructures, com per exemple, el pavelló poliesportiu. El municipi també s'ha beneficiat econòmicament de la seva proximitat a Andorra. Pel que fa a l'oferta turística, a Oliana hi ha l'hotel Truc, i la pensió Víctor.

L'embassament fou construït per les Forces Hidroelèctriques del Segre, aprofitant el grau d'Oliana, El cabal del pantà no és suficient i més tard és construí el Pantà de Rialb. (ftes, fotos, mas info ver links)

 

 foto de Eiffel 1899

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua