LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Os de Civis

Pueblo

EMD: Os de Civis

Municipio

Les Valls de Valira / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

150

 

Ayuntamiento: Anserall

Dirección

La Plaça, s/n

Código postal

25798

Teléfono

973 350 458

Fax

973 355 566

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Os de Civis

Web de Interés

Les Valls de Valira o Anserall

E-mail municipio

ajuntament@vallsvalira.ddl.net
 

Os de Civís al costat Andorra

Os de Civís es troba situat a la vall d'Aós, que és part de la coma de Setúria, formada per la conca del riu d'Aós, tributari de la Valira. Os de Civís, també anomenat Aós de Civís (antigament Os d'Urgell), és una entitat municipal descentralitzada de les Valls de Valira, a l'Alt Urgell, i alhora és el nucli més habitat del municipi

L’església de Sant Pere tenia un mural pintat al fresc, d’origen gòtic, actualment al Museu Diocesà d’Urgell. És el conjunt pictòric d'El Sant Sopar, de 188 x 263 cm., on predominen els tons grisencs.

El poble conserva les cases medievals i, actualment, s'hi han construït moltes segones residències.L'entrada al poble es fa per un carrer força ample amb comerços a tots dos costats, plens d'articles turístics i hostals. Les cases són fetes amb pedra i teulats de pissarra. Prop del poble hi ha la construcció medieval del Colomer d'en Jovany, torre quadrada amb teulat de llicorella piramidal.

Només es pot accedir a Os de Civís per carretera des de Sant Julià de Lòria (Andorra). Cal dir que els serveis bàsics són proporcionats pel Comú de Sant Julià de Lòria. Tal és el cas de la recollida d’escombraries, la neteja de la carretera quan neva, i d’altres serveis. om fa la festa major el dia 28 de juny, la revetlla de Sant Pere (ftes, fotos, mas info ver links)

  foto de Pedroserafin

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua