LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Penelles

Pueblo

Penelles

Municipio

Penelles / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

546

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

25335

Teléfono

973 610 246

Fax

973 610 154

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Penelles l´ajuntament

Web de Interés

Els nuclis de poblacio i el municipi de Penelles

E-mail municipio

ajuntament@penelles.ddl.net
 

Penelles és un municipi de la comarca de la Noguera. El municipi comprèn des de mitjan segle XIX, a més del poble de Penelles (correntment anomenat, a nivell local, les Penelles), que és el cap de municipi, els llogarets d'Almassor, Bellestar, les caseries dels Falcons, Torreneral i el Castell del Remei (anomenada també la Torre del Remei).

 foto por Ramon Oromi Farre [calBenido]

Penelles  municipi de la NogueraLlocs d'interès:

- Creu del Terme
- Font Centenària
- L’església nova de Sant Joan Baptista
- La plaça Major
- El Castell del Remei
- El santuari de la Mare de Déu del Remei
- La granja de Sant Vicenç Ferrer (a Bellestar)

A la plaça de l'Església hi ha l'església vella, obra del segle XVI actualment molt mutilada i sense culte; prop seu hi ha el temple parroquial nou, dedicat, com l'antic, a Sant Joan Baptista, de pla basilical. A la Plaça Major hi ha la casa del comú. La majoria d'edificis són de construcció segons el gust arquitectònic actual. Al S de la població hi ha una creu de terme gòtica del segle XV restaurada.

Festes populars:

.Festa Major: Darrer dissabte i diumenge d'agost.
.Festa del Roser: primer diumenge de maig. Es fa un dinar popular i ball.
.Festivitat de Santa Àgueda. Es organitzada per l'associació de dones "Il·lusió". S'acostuma a fer un esmorzar popular a la Plaça Major, dinar i ball.
.Diada de l'Onze de Setembre. Cada entitat del municipi elabora un plat típic del qual se'n fan degustacions a la Plaça Major, seguit d'una sessió de ball.

Els conreus més importants són els cereals (blat, sobretot), el farratge (alfals i blat de moro) i els fruiters: pereres, pomeres i presseguers. També són importants les hortalisses (les cebes especialment). Els darrers anys s'observa un augment dels farratges, els fruiters i sobretot la vinya, que hom ha promocionat a partir de la creació de la denominació d'origen Costers del Segre per al municipi. La caseria del Castell del Remei ha esdevingut un centre important d'elaboració de vi, licors i vinagre. (ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua