LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Peramola

Pueblo

Peramola

Municipio

Peramola / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

379

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Frederic Ribó, 8

Código postal

25790

Teléfono

973.470.263

Fax

973.470.797

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Peramola

Web de Interés

Peramola i els nuclis de poblacio

E-mail municipio

ajuntament@peramola.cat
 

Peramola vista d'una part del poble

El terme de Peramola és situat a la part sud de l'Alt Urgell, entre els municipis de Coll de Nargó, Oliana i Bassella. Des del punt de vista físic, el Segre és el límit de llevant del municipi. Separa els termes de Peramola i Oliana, i el seu curs constitueix la fèrtil ribera de Peramola, que en part restarà inundada per la cua del pantà de Rialb. També el sector més septentrional del curs del riu fou negat pel pantà d'Oliana, la qual cosa féu que desaparegués el congost o forat dels Espluvins

El terme comprèn, a més de la vila de Peramola, cap del municipi, el poble de Tragó de Segre i els llocs i antics llocs de Nuncarga, Cortiuda i Castell-llebre, a més de les ermites de Sant Honorat i Sant Salvador del Corb, i nombrosos masos escampats arreu.

Al poble hi trobem el Carrer Major, el Carrer Nou, el de l'Església, el del Raval, el Carreró i el carrer de la Poca Farina, on hi ha la capella de Sant Joan.

La petita església de Sant Miquel de Peramola, situada al fossar de la vila, és un edifici d'una nau coberta amb volta de canó i arcuacions llombardes a l'exterior de l'absis i al mur sud. Santa Maria de Castell-llebre, situada al capdamunt d'un esperó rocallós, destaca pel seu campanar de base quadrada i finestres geminades. Santa Llúcia de Tragó és especialment remarcable per la seva capçalera trevolada.

A Peramola hom celebra el Carnaval i es fa un àpat col·lectiu el dimarts. El diumenge abans del 25 d'abril (Sant Marc) es fa un aplec a l'ermita de Castell-llebre. El Dilluns de Pasqua també es fa una romeria a l'ermita de Castell-llebre. El penúltim diumenge d'agost se celebra la festa major i a l'octubre, des del 1981, hom fa l'Homenatge als Jubilats. (ftes, fotos, mas info ver links)

  foto Palleres1

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua