LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Pessonada

Pueblo

Pessonada

Municipio

Conca de Dalt / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

47

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Bellavia 32 1-2

Código postal

25500

Teléfono

 973 680 092

Fax

 973 681 213

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Pessonada

Web de Interés

Conca de Dalt, o el Pont de Claverol, els pobles del municipi

E-mail municipio

ajuntament@concadalt.ddl.net
 

Pessonada i el Roc de Pessonada

Pessonada és un poble de Conca de Dalt, al Pallars Jussà. Està situat sota i a migdia de l'imponent Roc de Pessonada (impactant cinglera de roca vermella visible des de molts llocs de la comarca) a l'extrem de llevant de la Serra de Pessonada.

L'església de Santa Maria de Pessonada, és en el centre del poble, inserida enmig de les cases del poble. Té un campanar de torre de planta octogonal. Dues pintures romàniques sobre taula procedents de Pessonada es conserven en el Museu de Belles Arts de Bilbao.

Al nord del poble, a uns 450 metres de distància, hi ha l'ermita romànica de la Mare de Déu de la Plana, d'una sola nau, coberta amb una volta de canó molt alta i absis semicircular a llevant, amb una imatge de la Mare de Déu, romànica, conservada en una casa particular del poble.

Als vessants drets de la vall de Carreu, hi ha la caseria de Vilanoveta. La petita església de Sant Martí avui arruïnada, és un edifici de pedra de portal adovellat i campanar d'espadanya. (ftes, fotos, mas info ver links)

  foto Gustau Erill

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua