LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Pinell De Solsones

Pueblo

Pinell de Solsones

Municipio

Pinell de Solsones / Comarca: Solsones

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

214

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

25286

Teléfono

973 48 39 22

Fax

973 48 39 22

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Pinell De Solsones

Web de Interés

Informacio i dades de Pinell De Solsones

E-mail municipio

ajuntament@pinelldesolsones.cat
 

Pinell de Solsonès, esglesia

  foto de Araceli Merino

Pinell de Solsonès és un municipi de la comarca del Solsonès. Els centres de població (disseminada en un 100%) són els pobles de Pinell de Solsonès, que n'és capital, Miravé i Sant Climenç i els masos de Madrona (unitat que es correspon amb l'àmbit de l'antiga parròquia de Sant Pere de Madrona), i Sallent de Solsonès (unitat que es correspon amb l'àmbit d'una antiga demarcació parroquial). Pinell de Solsonès en temps de moros i cristians havia estat terra fronterera i perillosa. Aquest passat ha deixat un gran nombre de terres de defensa

L'església parroquial de Sant Miquel de Pinell, que centra un petit nucli de cases, ha perdut l'estructura primitiva a causa de diverses reformes. Conserva uns interessants sarcòfags medievals de la família Pinell

En el petit poble de Sant Climenç de Pinell trobem un conjunt arquitectònic format per l’església romànica del segle XII, un casal senyorial que conserva encara alguns emblemes heràldics, i la vila closa. Pinell té altres atractius, com les restes de l’antiga església romànica de Madrona, la necròpolis de Ceuró, datada del 4000 aC, i els dólmens del Llor i els del Clot del Solà.

Pinell de Solsonès celebra la festa major el 29 de setembre, i per la segona Pasqua té lloc un aplec a la capella de Sant Tirs; el 29 de juliol també celebra la festa de Sant Nin i Sant Non.

Els principals conreus d'aquest terme són els cereals (blat i ordi); la ramaderia, un important complement de l'agricultura. Abunden els boscos (ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua