LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Portell

Pueblo

Portell

Municipio

Sant Ramon / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

92

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de la Bassa, 3

Código postal

25215

Teléfono

973524018

Fax

973524018

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Portell

Web de Interés

Sant Ramon

E-mail municipio

ajuntament@santramon.ddl.net
 

El poble de Portell

El poble de Portell es troba al municipi de Sant Ramon. Tret d'algunes cases, antigues i modernes, que s'han construït fora del clos del poble, la major part de les cases formaven un carreró central, corbat i amb pendent, que s'iniciava en un portal que hi ha a la banda de ponent, del qual sortien altres carrerons laterals. Al capdamunt del poble, mig arruïnada, hi ha un tros de la torre de guàrdia cilíndrica que pertanyia a l'antic castell de Portell

El poble de Portell destaca pel naixement de Sant Ramon el 2 de febrer del 1200. En record d'ell hi ha una capella a la part baixa del poble amb un cristall de sal a la rosassa, obsequi dels cardonins.

L'església parroquial de Sant Jaume de Portell conserva l'estructura romànica, amb els afegits i les reformes que s'hi han fet posteriorment.
La festa major de Portell se celebra el dia 31 d'agost, festivitat de Sant Ramon Nonat. És tradició que el primer de juny, per la festa dels Apòstols, es faci una processó que surt de Portell i es dirigeix cap al Santuari de Sant Ramon Nonat. El primer de maig s'escau la festa del Roser. (ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua