LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Prats i Sansor

Pueblo

Prats i Sansor

Municipio

Prats i Sansor/ Comarca: Baja Cerdanya

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

237

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça La Font, s/n

Código postal

25721

Teléfono

972890594

Fax

972890594

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Prats i Sansor

Web de Interés

Info i dades de Prats i Sansor

E-mail municipio

ajuntament@pratssansor.ddl.net
 

esglesia de Predanies a Prats i Sansor

  foto Araceli merino

Prats i Sansor és un municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. Situat a la baixa Cerdanya, a l'esquerra del riu Segre, a banda i banda de la carretera comarcal que uneix Bellver i Alp . El municipi comprèn el poble de Prats de Cerdanya, que n'és el cap, i el de Sansor, més a prop del Segre; hi ha també la urbanització del Pla. Prats consta de dos nuclis, el Barri i Capdevila

Llocs d'interès:

-Església de Sant Serni: edificada cap al final del segle IX o el principi del X. Amb els murs regruixits interiorment per arcades, sobre les quals reposa la volta de canó, i amb un campanar d'espadanya de dos ulls sobre la façana de ponent.

-Ermita de Sant Salvador de Predanies: És un edifici d'una sola nau amb l'absis semicircular llis d'una gran senzillesa. La nau està coberta per una volta de canó que obligà a reforçar els murs amb contraforts. A migdia, conserva l'antiga porta d'època romànica. El frontispici, amb una espadanya d'un sol ull, fou modificat el segle XVIII, amb una nova porta i un ull de bou

Cal destacar els treballs de prospecció i excavació realitzats en el jaciment arqueològic de Montlleó que es tracta d'un assentament a l'aire lliure pertanyent al paleolític superior.

La festa major del poble de Prats de Cerdanya se celebra el primer cap de setmana d'octubre. llevant del terme, als afores de la població de Prats, s'ha format una urbanització de xalets, anomenada del Pla (ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua