LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Puigcerver

Pueblo

Puigcerver

Municipio

Senterada / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

4

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. Pont de Suert, s/n

Código postal

25514

Teléfono

973-661762

Fax

973-661730

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Puigcerver

Web de Interés

Informacio i dades de Senterada i els pobles del muncipi

E-mail municipio

ajuntament@senterada.cat
 

Puigcerver  al Pallars Jussà

Puigcerver és un poble del terme municipal de Senterada, al Pallars Jussà. Puigcerver és un nom compost. És descriptiu, i ja plenament romànic, és a dir, format ja dins del català. D'una banda, es tracta d'un puig, és a dir una muntanya de no gaire alçada, i de l'altra, evidencia la presència de cérvols, d'alguna de les menes abundoses antigament en el Pirineu. Es tracta, doncs, de la muntanyeta dels cérvols.

A l'esquerra del Flamicell, aigua avall de Senterada, el poble es format per un grupet de cases i l'església de Sant Salvador, amb el campanar esfondrat i ruïnosa, que era una tinença de Senterada

El poble, quasi del tot destruït, formava un recinte clos a l'extrem de ponent, amb un carrer que hi duia, seguint la carena, des de llevant, que és on arribava el camí, i la carretera actual, procedent de Senterada. Al costat de llevant del poble hi havia l'església i Casa Gasset, una de les cases de més importància del poble. Una altra casa també molt important, possible hereva del castell de Puigcerver per algun dels elements que conserva, és a la punta del poble, pràcticament damunt del penya-segat. (ftes, fotos, mas info ver links)

 

  foto Gustau Erill

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua