LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Puigverd De Lleida

Pueblo

Puigverd de Lleida

Municipio

Puigverd de Lleida / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1391

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 7

Código postal

25153

Teléfono

973 16 70 11 - 652 86 57 12

Fax

973 16 77 32

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Puigverd De Lleida

Web de Interés

Dades i pobles de Puigverd de Lleida

E-mail municipio

ajuntament@puigverdlleida.cat
 

El poble de Puigverd de Lleida

Puigverd de Lleida és un municipi de la comarca del Segrià. Els principals nuclis de població d'aquest municipi són Puigverd, cap municipal, i el barri de l'Estació. El terme comprèn també zones amb poblament disseminat, i que corresponen a parcel·lacions rústiques no constituïdes formalment com a urbanitzacions. Aquestes no són identificades amb cap nom específic, sinó que es reparteixen entre les diverses partides del terme: lo Secots i Salader, la Serreta, la Pena i Rocafort, les Sorts Noves, la Serra, la Bassa Bona, Argilers, els Campets i els Prats.

El poble de Puigverd de Lleida és emplaçat a la plana del centre del terme, a l'esquerra del torrent de la Femosa. En la dècada dels anys vuitanta es van fer la llar de jubilats i la Llar Social del Poble i s'urbanitzà la Plaça Major.

Que fer i visitar:

ELS SALTS D'AIGUA DEL CANAL D'URGELL
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT PERE Situada a la Plaça Major.
LA SERRA DE LA PENA
PISCINES MUNICIPALS: Un gran complex lúdic, amb 33 anys de tradició.

El 23 d'Abril, diada de Sant Jordi, la poblacio treu en preceso el Sant que es el patro de la població, el cap de setmana mes proper a la diada de Sant Jordi, la poblacio es vesteix de historia medieval fent actes durant tot el dia , balls, tir amb arc, lluites d'espases, mercat medieval i per la nit es representa la Llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa amb actors amateurs de la poblacio. Un espectacle al aire lliure amb més de 300 actors on la màgia i la fantasia són els principals ingredients (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua