LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Rialp

Pueblo

Rialp

Municipio

Rialp / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

656

 

Ayuntamiento

Dirección

 Pl. del Tornall, 1

Código postal

25594

Teléfono

973620365

Fax

973620308

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Rialp

Web de Interés

Rialp o tambe Rialb, informacio del municipi

E-mail municipio

ajuntament@rialp.cat
 

Rialp tambe dita Rialb és un municipi de la comarca del Pallars Sobirà. Te el seu origen en el castell enclavat en una eminència situada a la dreta del Noguera Pallaresa, des d'on es controlava el pas cap a la vall d'Àssua i les valls de l'Alt Pallars. El municipi limita al N amb els termes d'Espot i la Guingueta d'Àneu, a l'E amb Llavorsí, al SE i al S amb Soriguera i al SW i a l'W amb Sort.El terme comprèn la vila de Rialb, cap administratiu del municipi, i els pobles de Surp, Beraní (o Braní), Caregue, Escàs, Rodés i Roní, el santuari de la Muntanya i les restes de l'antic monestir d'Oveix.Rialp allotjament Hotel Condes del Pallars

  foto de David DomingoLlocs d'interes:

-el 'carrer del Mig' amb les seves porxades
-el Raval, el 'castell'
-l'Església de Ntra. Senyora de Valldeflors
-la petita església dels 'Sants Patrons Cosme i Damià'

S'ha de destacar l'Església de Surp (St. Iscle i Sta. Victòria) d'estil romànic llombard. El retaule, les imatges i les pintures de l'església es troben al Museu Diocesà d'Urgell (La Seu d'Urgell), al Museu Nacional d'Art de Catalunya i a l'Art Museum de la ciutat de Toledo (Ohio) (EUA). Actualment es troba en fase de recuperació i manteniment.

Amb el desenvolupament dels esports d'hivern a la comarca (Llessui i Espot) hi hagué una revitalització de la vila. S'hi han construït alguns apartaments, centres comercials i d'esbarjo i hi ha un hotel de luxe, l'Hotel Comtes de Pallars, a migdia de la vila, sobre el riu de Sant Antoni.

Hotel Condes del Pallars * * *
Adreça: Avgda. Flora Cadena, 11
Poble: Rialp
Telèfon: 973 620 350
Fax: 973 621 232

Pel que fa al folklore, cal esmentar especialment la festivitat de Carnestoltes, amb l'àpat comunitari a base d'escudella i truita d'espinacs, i els diferents balls tradicionals, com ara el ball de la Passa, el de l'Esquerrana o el de Rigodons. La festa major s'escau el dia 15 d'agost. També s'hi fa festa el dia 26 de setembre, per Sant Cosme i Sant Damià. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua