LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Ribelles

Pueblo

Ribelles

Municipio

Vilanova de l´Aguda / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

64

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Major, 30

Código postal

25749

Teléfono

973 460 927

Fax

973 460 927

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ribelles

Web de Interés

Vilanova De L´Aguda

E-mail municipio

ajuntament@vilanovaaguda.ddl.net
 

mapa de Ribelles

El terme de Ribelles  en Vilanova de l'Aguda té com a centre històric el poble de Ribelles i un conjunt de masos situats a la vall de Llobregós, que és 1 km a la dreta del riu, just al límit amb Sanaüja. A Ribelles, hi trobem el castell datat de principis del segle XI, la parroquial, dedicada a Santa Maria, construcció romànica. Les capelles de Sant Miquel del Castell, i la del Sant Crist, en el cementiri del costat del castell, i als afores, l’ermita de la Mare de Déu dels Esclopets, i les capelles a les cases de can Valls, dedicada a Sant Josep, del segle XIX, i la de la masia de la Torre, avui sense culte, dedicada a la Mare de Déu del Roser, i que anys enrere era sota l’advocació de Sant Domènec.
pictòrica molt malmesa.

Les cases del poble s'estenen per la part solella del turó, graonades i fent pinya a redòs del castell i l'església. Una obra també notable dels barons és el pont de pedra sobre el Llobregós, de quatre arcs de pedra, amb tallamar, fet entre el 1817 i el 1818, segons consta en una pedra dintre la masia de la Torre de Ribelles; té una presa o peixera, obra de pedra i d'un gran cost, que porta l'aigua a un molí fariner veí i a un altre d'oli.Visitar:

Castell de Ribelles (s.XI)
Església romànica de Santa Maria de Ribelles
Santuari de la Mare de Déu dels Esclopets, a Ribelles

Ribelles celebra la festa major el 12 de setembre; el 25 de març fa un aplec a l'ermita de la Mare de Déu dels Esclopets, al qual assisteix gent de les poblacions veïnes; el 23 d'abril en fa un altre per demanar per la collita, i el 27 de setembre, en acció de gràcies.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua