LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Ribera De Cardos

Pueblo

Ribera de Cardós

Municipio

Vall de Cardos / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

193

 

Ayuntamiento: Ribera de Cardós

Dirección

Cami Comunidor, S/N

Código postal

25570

Teléfono

973623122

Fax

973623122

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ribera De Cardos

Web de Interés

Vall de Cardós

E-mail municipio

ajuntament@vallcardos.ddl.net
 

Ribera de Cardós és una vila del terme municipal de Vall de Cardós i el cap municipal, al Pallars Sobirà. El poble és situat a 898 m d'altitud, a la dreta de la Noguera de Cardós, en una plana oberta a la vall, a migdia de la desembocadura de la ribera d'Estaon.
Santa Maria de Ribera de Cardós romanica

  foto Amadalvarez

Destaca la notable església parroquial de Santa Maria de Ribera, romànica però modificada i ampliada al segle XVIII. La façana conserva la part central antiga, amb el portal amb arquivolta i fris en dent de serra, sobre tres arcuacions també en dent de serra i un fris recte damunt escacat; enmig s'obre una gran rosassa. L'absis, modificat, és pintat de blanc i es conserva l'absidiola de la banda N, amb arcuacions sobre mènsules. Es destaca la magnífica torre del campanar, que recorda els de la Vall de Boí, de planta quadrada i tres pisos separats per una línia d'arcuacions i fris en dent de serra, finestres geminades al pis superior i un fris encreuat a dalt de tot (la coberta és piramidal). Hiha tambe una Creu de Terme del segle XV, la qual estava situada antigament al «Forat de Cardós».

Hom fa festa major el 8 de setembre i també és tradicional celebrar-ne una altra el diumenge abans de la Segona Pasqua. Trobem una bona oferta tant en allotjaments tradicionals com rurals, així com variades ofertes en esports d'aventura i pesca, així com botigues de serveis, oficina de correus. El poble es punt de partida d'itineraris com els dels Ponts Medievals, el camí de la pau, excursions naturals, etc....pels amants de l'esport i l'aventura.

Hi ha que visitar l'exposició d'arquitectura en miniatura (obres del Sr Joan Escolà). L’exposició inclou reproduccions en miniatura de diferents edificis (cases, eres, esglésies, etcètera) del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. La pedra, la pissarra i la fusta són els elements que conformen cada reproducció i que, a més, es treballen tal i com es feia originalment.
Direccio: Casal de poble
Camí Comunidor, s/n
25570 Ribera de Cardós
Tel. 973 62 31 22
(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua