LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Ribera de l'Urgellet

Pueblo

Ribera de l'Urgellet

Municipio

Ribera d'Urgellet / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

954

 

Ayuntamiento: El Pla de Sant Tirs

Dirección

Carretera de Lleida

Código postal

25796

Teléfono

973 387045

Fax

973 387045

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ribera de l'Urgellet

Web de Interés

El municipi i pobles de Ribera de l´Urgellet

E-mail municipio

ajuntament@riberaurgellet.ddl.net
 

Ribera d'Urgellet és un municipi de la comarca de l'Alt Urgell, amb capital a la vila del Pla de Sant Tirs. El terme muncipal de Ribera d'Urgellet, situat al bell mig de la comarca, s'estén a banda i banda del riu Segre, des del riu de Pallerols, a ponent, fins al Montsec de Tost, al sud-est. El terme comprèn, a més del poble del Pla de Sant Tirs, cap del municipi, els pobles de Montan, Adrall, la Parròquia d'Hortó i Torà de Tost, les caseries i llogarets de les Bordes d'Arfa, Castellar, la Freita, els Hostalets de Tost i Sant Pere Codinet, la vila d'Arfa i els despoblats de la Bastida, Gramós, Nabiners, Tost, Sauvanyà, Fontelles i la Coma de Nabiners, a més d'un nombre important de masies esparses arreu.Ribera d'Urgellet: nucli La Parròquia d'Hortó

   foto Pallares1

Actualment a tot el municipi l'economia és basada en l'agricultura i la ramaderia. La major extensió de terreny és dedicada a pasturatges per al bestiar boví. L'única zona boscosa és la de replantació del vessant de llevant de les Agudes.Actualment el terreny de conreadís és sobretot de regadiu i produeix pastures per al bestiar de llet, bé que també hi havia hagut pomeres. Al secà es fan cereals.

Al municipi del Pla de Sant Tirs no hi ha cap oficina financera i es troba dins l'àrea d'influència del mercat de la Seu d'Urgell. Pel que fa als serveis sanitaris, hi ha una farmàcia a Adrall i tenen dispensari els nuclis del Pla de Sant Tirs, Arfa, Adrall i Montan de Tost. També al Pla de Sant Tirs, Arfa i Adrall hi ha escola primària, si bé cal desplaçar-se a la Seu per a fer els estudis de secundària.
Amb relació a l'allotjament turístic, al municipi hi ha dues cases de pagès, una al Pla de Sant Tirs i l'altra a Adrall, nucli on també hi ha quatre petites pensions.

En Salvador Maura elabora formatges al Mas d'Eroles amb la llet de la pròpia explotació. Els formatges són fets amb llet sencera i crua de vaques de raça frisona. Podeu trobar dos tipus de formatge, el GEBRAT D'OBAGA, que es un formatge afinat d'uns 350 g de quallada àcida, pasta tova i pell florida; i l'ERMESENDA, un formatge de tres mesos de maduració, de quallada enzimàtica i pell rentada. Es fan visites comentades amb concertació prèvia al telèfon 973 354057 (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua