LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Rocallaura

Pueblo

Rocallaura

Municipio

Vallbona de Les Monges / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

85

 

Ayuntamiento

Dirección

C. Prat de la Riba, 3

Código postal

25268

Teléfono

973 330 260

Fax

973 330 260

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Rocallaura, el balneari

Web de Interés

Vallbona De Les Monges

E-mail municipio

ajuntament@vallbona.ddl.net
 

Passejant per Rocallaura

Rocallaura és un nucli del municipi de Vallbona de les Monges que forma una entitat municipal descentralitzada creada el 20 de febrer del 2003. De la seva església, dedicada a Sant Llorenç, en depèn el santuari de la Mare de Déu del Tallat. De l'antic castell de Rocallaura no en queda cap traça.

L'economia del poble es dedica essencialment a l'agricultura de secà (cereals, olivera, vinya, ametllers). També hi tenen importància les aigües bicarbonatades càlciques litíniques de les fonts properes al poble.

El balneari de Rocallaura està situat al peu de la Serra del Tallat amb espectaculars vistes a la Serra de Prades i a tansols 6 km. de Vallbona de les Monges, important poble de la comarca de l'Urgell gràcies al seu real monestir de Santa Maria que forma part de la ruta del Císter conjuntament amb el monestir de Santes Creus i el monestir de Poblet.

La festa major de Rocallaura se celebra el segon diumenge d'agost i la romeria al Tallat es fa el tercer diumenge del mateix mes.(ftes, fotos, mas info ver links)

     foto Jordi

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua