LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Roni

Pueblo

Roní

Municipio

Rialp / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

59

 

Ayuntamiento

Dirección

 Pl. del Tornall, 1

Código postal

25594

Teléfono

973620365

Fax

973620308

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Roni

Web de Interés

Rialp i els nuclis de poblacio

E-mail municipio

ajuntament@rialp.cat
 

Roní és el  poble mes habitat del municipi de Rialp

foto de Simonjoan

Roní és el  poble mes habitat del municipi de Rialp, situat a la riba esquerra de la Noguera Pallaresa, riu que domina des del seu emplaçament, i aigua avall de la confluència amb el Romadriu. La seva situació permet gaudir d'una bona panoràmica sobre el riu Noguera Pallaresa, el poble de Rodés i el de Sant Romà de Tavèrnoles, avui en dia despoblat.

El nucli de Roní és un petit poble de muntanya. La construcció de les seves cases està feta amb els materials de construcció tradicionals de les zones pirinenques (fusta i pedra); els carrers i les places han estat poc modificats i respecten el seu antic traçat.

Roní és el nucli del municipi de Rialp amb més habitants, propiciat segurament per la proximitat de l'estació d'esquí de Port Ainé, l'increment dels serveis turístics (restaurant, casa de pagès i allotjaments rurals independents), la rehabilitació i construcció de segones residències.

L'església de Sant Cristòfol: L'església té un massís campanar quadrat. La Festa Major se celebra el primer diumenge d'octubre i la seva patrona és la Mare de Déu del Roser.

L'ermita de Sant Miquel té dedicat un petit oratori a la sortida del poble, obert per davant i amb una creu de fusta. L'aplec de Sant Miquel té lloc el 8 de maig i és la festa petita. Aquest aplec ha estat molt important i tradicional per a la gent de Roní.

 

foto de David Domingoinstal·lació de les pistes d'esquí de Portainé en Roni

A Roní, hom inicià la instal·lació de les pistes d'esquí de Portainé el 1986, any que foren ja inaugurades. L'estació d'esquí de Portainé disposa de 28 pistes (4 de negres, 12 de vermelles, 5 de blaves i 7 de verdes), amb una cota màxima de 2 440 m i una cota mínima de 1 650 m. Hi ha 6 remuntadors que permeten l'accés a pistes d'uns 5 000 esquiadors per hora. Les instal·lacions disposen a més de dues pistes d'esquí de fons amb 10 km de circuits marcats(ftes, fotos, mas info ver links)

Estació Port-Ainé
Estació de Muntanya Cota 2000
25594 Rialp (Lleida)
Tel. Informació 973 62 76 07
Tel. Reserves 902 19 01 92
E-mail: info@granpallars.com

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua