LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Rossello

Pueblo

Rossello de Segrià

Municipio

Rosselló / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

2912

 

Ayuntamiento

Dirección

Av. Catalunya, 2

Código postal

25124

Teléfono

973-730001

Fax

973-730033

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Rossello

Web de Interés

Informacio i cultura de Rossello de Segrià

E-mail municipio

ajuntament@rossello.net
 

El poble de Rosselló de Segrià

 

El poble de Rosselló s'enclava a 252 metres damunt el nivell del mar, essent la superfície del seu terme de 9,900 quilòmetres quadrats; a la dreta del Noguera Ribagorçana i 10 quilòmetres al Nord de la ciutat de Lleida en el curs de la carretera N-230 a Val d'Aran.

Les principals entitats de població són el poble de Rosselló de Segrià, cap municipal, la colònia tèxtil del Canís (escrit sovint com Alcanís), el polígon industrial de la Paperera Alier (amb habitatges per als treballadors) i les urbanitzacions de la Noguera i la Tosa. Les partides més importants del terme són el Pla, el Racó del Canonge, Roca Fumada, les Creus, el Canís, la Tosa, la Marmota, el Pas de Mossèn Hugol, el Figueral i les Cabretes

En un extrem del poble hi ha l'església parroquial de Sant Pere, de façana austera, barroca amb reminiscències plateresques, i campanar de torre quadrada (coronava la façana la imatge de la Mare de Déu del Pilar, i l'altar major, una de sant Pere).

Rosselló celebra la Festa Major el primer cap de setmana de juny, com a Festes de Primavera, la qual substitueix la que fou tradicional Festa de Sant Antolí en memòria d'aquest Sant dit "Trobat" i que avui mantenen vigent els Jubilats en constituir-lo patró de la seva entitat social. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua