LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sanauja

Pueblo

Sanaüja

Municipio

Sanaüja / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2001

454

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Bassal, 4

Código postal

25753

Teléfono

973476008

Fax

973476221

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sanauja

Web de Interés

Dades i pobles de Sanaüja

E-mail municipio

ajuntament@sanauja.org
 

Sanaüja,de la Segarra

   foto Araceli Merino

El municipi de Sanaüja,de la Segarra, s'estén majoritàriament a la dreta del riu Llobregós. El clima és típicament mediterrani, amb els estius secs i calorosos, i els hiverns freds i humits.

Encara que Sanaüja no és una vila gaire turística, està carregada d'elements històrics, com el castell, que data del segle XI, o el pont medieval, que trobem a l'entrada de la vila. Però segurament el més espectacular de tot són els antics portals situats al centre del nucli vell. el qual era emmurallat (de la muralla i fortificacions, reformades al segle XVII, es conserven en algunes cases llotgetes i matacans, a més d'algun portal que hi dóna entrada) i d'estructura aproximadament circular.

Al segle XVI hi ha documentat a la vila tota mena de menestrals i oficis: teixidors, paraires, moliners, fusters, ferrers, apotecaris, mercers, metges i cirurgians. Hi havia un hospital i alguns mercaders que havien d'avalar sovint la vila, i també particulars, amb la seva signatura o els seus diners. Avui dia al poble hi trobareu un ampli ventall de productes d’elaboració pròpia i artesanal, començant des de la coca de pebrot que es fa als dos forns; els embotits derivats del porc i el mató, a les dues carnisseries; i els productes de l’horta, fruites, ous, que us serviran als dos altres establiments.

 

fotoplano turistico de SanaujaQue fer i visitar:

Ajuntament
Esglesia se Santa Maria de la Plaça
Pont Medieval
Escoles
Safareig i Escorxador
Convent i Santuari de Santa maria del Pla
Castell
Jardi municipal
Piscines

El 22 de maig se celebra la festa de Santa Rita, i el primer cap de setmana d'agost, la festa major d'estiu, anomenada festa major de l'Espiga.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua