LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sant Antoli I Vilanova

Pueblo

Sant Antoli I Vilanova

Municipio

Ribera d´Ondara / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

145

 

Ayuntamiento: Sant Antoli i Vilanova

Dirección

Raval del Pont

Código postal

25213

Teléfono

973 540 00

Fax

973 540 00

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Antoli I Vilanova

Web de Interés

Ribera d'Ondara

E-mail municipio

email
 

Sant Antolí i Vilanova , esglesia

Sant Antolí i Vilanova de nom històric, Vilanova de Segarra, es el cap de municipi de Ribera d'Ondara. El poble de Sant Antolí és format per uns carrerons, que algun temps foren tancats per dos portals.L'església parroquial de Sant Antolí o Antoní, que ara no és en servei, és al cim. Conserva a l'esquerra de l'edifici la construcció romànica. Allargant la part romànica s'hi afegí durant el segle XVIII la capella de Sant Isidre, les parets de la qual eren decorades per un mosaic de rajoles pintades amb escenes que recorden fets de la vida del sant. Aquest mosaic és exposat des del 1939 al Museu Comarcal de Cervera

La Societat Recreativa l'Amistat és compartida per Sant Antolí i Vilanova, els Hostalets, Briançó i Pomar, i a través de la secció anomenada Junta d'Esbarjo promou activitats culturals i festives. El poble de Sant Antolí i Vilanova, juntament amb els Hostalets, Briançó i Pomar, celebren la festa major petita el dissabte després de Sant Jordi, i la festa major l'últim dissabte i diumenge d'agost (els actes es centralitzen a Sant Antolí).

L'activitat econòmica tradicional del terme ha estat l'agrària. L'agricultura es caracteritza per un clar predomini de les terres de secà. Els cereals (ordi, sobretot, i blat) ocupen gran part del territori, però resten també algunes extensions d'ametllers i claps d'oliveres, mentre que la vinya ha esdevingut testimonial. (ftes, fotos, mas info ver links)

    foto Araceli Merino

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua