LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sant Guim De Freixenet

Pueblo

Sant Guim de Freixenet

Municipio

Sant Guim de Freixenet / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

912

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Dr Perelló núm 4

Código postal

25270

Teléfono

 973 556 035

Fax

 973 556 035

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Guim De Freixenet

Web de Interés

Descripció de Sant Guim De Freixenet i els nuclis

E-mail municipio

ajuntament@santguim.cat
 

Sant Guim de Freixenet a l'Alta Segarra, limita amb la comarca de l'Anoia i és divisori d'aigües entre l'Ebre i el Llobregat, s'estén pels planells que hi ha entre la vall del riu d'Ondara i la del Sió. Aquest nucli, avui centre del municipi, es va denominar inicialment Estació de Sant Guim, més tard Sant Guim de l¡Estació, per evolucionar fins a l'actual denominació de Sant Guim de Freixenet.

Aquest municipi comprèn, a més del poble de Sant Guim de Freixenet, els pobles de la Rabassa, Freixenet de Segarra, la Tallada, Sant Domí (o Sant Guim de l'Estació), els llogarets de Sant Guim de la Rabassa, el Castell de Santa Maria, Altadill, Amorós, la caseria de Melió, la quadra de Palamós, i l'indretde Vilaltes

Els orígens de les poblacions que configuren l'actual municipi de Sant Guim de Freixenet - llevat del nucli central - cal situar-los als volts del segle XI, període en què aquest territori fou ocupat per famílies que procedien del nord i de l'est.

Sindicat de Sant Guim.

L'edifici més interessant del poble i un bon exponent de les edificacions agràries que Cèsar Martinell dugué a terme a partir de 1916, és el Celler Cooperatiu de Sant Guim de Freixenet, aixecat el 1920. Aquest és anomenat popularment el Sindicat de Sant Guim.

L'ajuntament tenia la casa consistorial a Freixenet, però el 1935 se centrà a Sant Guim de Freixenet. Durant la guerra tornà a Freixenet, i després es construí la nova casa del comú a Sant Guim. Després de les primeres construccions, s'edificaren una filera de cases en direcció paral·lela a la via. Vers els anys seixanta es van fer nous estatges en una petita zona residencial i altres edificis. El 1958 es construí l'escola estatal, i alhora la parròquia, amb l'ajuda de tot el pobles, muntà una escola parroquial i, posteriorment, el Casal que ara serveix de casa de colònies.

El municipi de Sant Guim de Freixenet és un territori de petits pobles envoltats de camps de conreus i nombrosos camins amb bona accessibilitat i de llarg recorregut adequats per practicar lliurement i al ritme de cadascú senderisme i btt. Al municipi de Sant Guim de Freixenet hi ha espais d'esbarjo per gaudir del temps lliure i de la naturalesa com La Font de Branques. Els Jardins de l'Estació que separen el barri del mig i el de baix, paral·lels a la via del tren i al carrer major, són un espai verd d'esbarjo més. (ftes, fotos, mas info ver links)

foto amaldavarez

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua