LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sant Llorenç De Montgai

Pueblo

Sant Llorenç de Montgai

Municipio

Camarasa / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

174

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

25613

Teléfono

973 420 009

Fax

973 420 302

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Llorenç De Montgai

Web de Interés

Camarasa

E-mail municipio

ajuntament@camarasa.cat
 

pantá i poble de Sant Llorenç de Montgai

Sant Llorenç de Montgai és un poble de Camarasa, comarca de la Noguera. Hi ha l'antiga església romànica de Santa Maria del Castell, d'una sola nau capçada per un absis semicircular ornat interiorment amb un fris. La volta, sobre arcs torals, és lleugerament apuntada. A migdia té una arcada gòtica tapiada i sobre aquesta façana hi ha el campanar de paret.

El poble és conegut pel seu embassament, un lloc ideal per gaudir de nombroses activitats aquàtiques i de lleure, com passejar en caiac per les aigües tranquil·les i majestuoses del llac o practicar la pesca esportiva. A més, l'espai està declarat reserva natural de fauna salvatge. La Reserva Natural ocupa 468 ha de superfície i s'hi pot observar el cabussó emplomallat (Podiceps cristatus), el bernat pescaire (Ardea cinerea), l'arpella (Circus aeroginosus), l'agró roig (Ardea purpurea) i el boscaler comú (Loscutella luscinioides).

Als seus voltants es descobreixen paratges naturals de gran bellesa com l'espadat de la coma de Gelis, la paret de l'Ós i frondoses pinedes

Celebra la festa major el 10 d'agost, i es fa un aplec a l'ermita de la Mare de Déu del Castell el 17 de gener, un el 25 de maig i un altre el segon diumenge de setembre.(ftes, fotos, mas info ver links)

  foto de Pallares1

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua