LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sant Llorenç De Morunys

Pueblo

Sant Llorenç de Morunys

Municipio

Sant Llorenç de Morunys / Comarca: Solsones

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1084

 

Ayuntamiento

Dirección

c/Josep Cirera, 1

Código postal

25282

Teléfono

973 49 20 50

Fax

973 49 20 50

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Llorenç De Morunys

Web de Interés

Descripció de La vila de Sant Llorenç de Morunys

E-mail municipio

ajuntament@santllorens.ddl.net
 

Sant Llorenç de Morunys al Solsonès es troba al peu de la serra del Port del Comte, al vessant de la dreta del riu Cardener, envoltat en la seva major part pel terme de Guixers, excepte la part nord, limítrof amb la Coma i la Pedra. Comprèn també l'enclavament que inclou la Mola de Lord, amb el Santuari de Lord i el tossal de Vallonga.

Tots els corrents fluvials que travessen la porció gran del terme municipal tenen la direcció preponderant Est-Oest i són torrents o rases tributaris del Cardener. De nord a sud, els principal són:

ajuntament de Sant Lorenç de Morunys

  foto Capolatell

El torrent dels Plans (dit també torrent Pedregós) amb el seu afluent el torrent del Pou.
El torrent de les Salines.
La rasa de les Valls.

La vila de Sant Llorenç de Morunys conserva el clos d'estructura medieval que era circuït de muralles, conservades en part encara que desfigurades per les edificacions. Tenia cinc portals, dels quals resten només els de la Pietat i el de l'Era Nova al migdia, el de Vallfred o del Puig a llevant i el de la Canal al N, situat prop de l'església. Es poden veure veritables joies culturals i arquitectòniques, la capella i el altar de la Mare de Deu dels Colls, dos retaules gòtics, un dels orgues conservats mes grans de Catalunya i els claustres de monestir.

L'església parroquial de Sant Llorenç, declarada monument històrico-artístic el 1976, correspon a la de l'antic monestir que fou l'origen de la vila; és un notable exemplar romànic de l'època llombarda (segle XI),

Avui constitueix la vila un centre turístic per les seves belleses naturals i pels seus monuments històrics i artístics, freqüentat pràcticament tot l'any

La Vall de Lord és naturalesa en estat pur, on podreu trobar també càlid acolliment, bons restaurants, embotits i formatges artesans, i aquella pau que ens deslliura de l’estrès i el neguit de la vida quotidiana. Sigueu-hi ben vinguts.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua