LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sant Marti De Malda

Pueblo

Sant Marti de Maldà

Municipio

Sant Marti de Riucorb / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

493

 

Ayuntamiento: Sant Martí de Maldà

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

25344

Teléfono

973330111

Fax

973330111

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Marti De Malda

Web de Interés

Informacio i cultura de Sant Marti de Riucorb

E-mail municipio

ajuntament@santmarti.ddl.net
 

Sant Martí de Maldà de l'Urgell

La vila de Sant Martí de Maldà cap de municipi de Sant Marti de Riucorb és a la ribera dreta del Riu Corb, en un turonet que domina la vall. La part més antiga té els carrers de traçat irregular i una mica costeruts, amb tres portals.
El castell de Sant Martí era emplaçat a la part més alta. Vora seu encara hi ha la plaça anomenada del Castell. En resten, però, uns graners i la capella del castell, d'origen romànic, força transformada. S'hi venerava la imatge de fusta de la Mare de Déu del Castell.

L'església parroquial de Sant Martí de Maldà conserva elements arquitectònics escultòrics que parlen d'un nucli important de producció artística al llarg dels segles XVII i XVIII. És d'una nau amb capelles laterals i presbiteri poligonal. La nau és coberta amb volta de creueria, tipologia de cobriment que no és estranya a l'arquitectura catalana de la primeria del segle XVII. El campanar, projectat per l'arquitecte barceloní Josep Prat, és de secció vuitavada, sobre una base quadrada, i condiciona l'organització de la façana. Les obertures es concentren als dos pisos superiors, coronats per un cupulí.

El poble té una pista polisportiva, piscines municipals i camp de futbol. El primer diumenge de maig es fa l'anual processó a la Mare de Déu del Tallat, tradició documentada des d'abans del 1566, quan és esmentat el vot del poble per a realitzar-la en temps de pesta o d'epidèmies (ftes, fotos, mas info ver links)

   foto albir

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua