LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sant Pere Arquells

Pueblo

Sant  Pere dels Arquells

Municipio

Ribera d´Ondara / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

58

 

Ayuntamiento: Sant Antoli i Vilanova

Dirección

Raval del Pont

Código postal

25213

Teléfono

973 540 00

Fax

973 540 00

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant. Pere Arquells

Web de Interés

Descripció dels pobles de La Ribera d´Ondara

E-mail municipio

email
 

Sant Pere dels Arquells

 foto

El poble de Sant Pere dels Arquells de Ribera d'Ondara és situat en un lloc ric d'aigua, a la dreta del riu d'Ondara, al fons de la vall. Per poder arribar al poble has de travessar el pont que hi ha sobre el riu. El nucli consisteix en un clos de cases al voltant d'una placeta a la qual s'hi accedeix per un carrer cobert, va néixer a l'entorn d'un priorat canonical fundat el 1100 pel monestir de Santa Maria de l'Estany, a instàncies de Guillem Ramon d'Òdena.

Cal esmentar l'existència de l'església de Sant Pere, erigida al final de segle XI, refeta durant el XIV i modificada el el 1867. Es de nau única coberta amb volta d'aresta i capelles laterals d'irregular distribució, fruit probablement de les intervencions que hom ha realitzat al llarg del segle XIV

A Sant Pere dels Arquells podem localitzar un dels set mostres funeraries que hi han a la Ribera d'Ondara. Amb l'itinerari de les Balmes i Necropolis fem una pinzellada a les civilitzacions que van viure a la Segarra fa milers d'anys. També hi passa el Camí de Sant Jaume.

Sant Pere dels Arquells celebra la festa major el tercer diumenge de setembre. El centre del municipi és al poble de Sant Antolí i Vilanova, a l'esquerra del riu d'Ondara, on hi ha la casa del comú, un centre públic d'ensenyament primari i un consultori mèdic que dóna serveis al municipi i també a alguns agregats de Talavera. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua