LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sant Salvador De Tolo

Pueblo

Sant Salvador de Tolò

Municipio

Gavet de la Conca / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

58

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Únic, 20

Código postal

25639

Teléfono

973650217

Fax

973650217

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Salvador De Tolo

Web de Interés

Gavet de la Conca i els pobles del seu terme

E-mail municipio

ajuntament@gavet.cat
 

Mare de Déu de Bonrepòs

 

El poble de Sant Salvador de Toló de Gavet de la Conca és al vessant septentrional de la serra de la Campaneta, on neix el barranc de Canalís, afluent per l'esquerra del riu de Conques

El poble està compost bàsicament de dos sectors, un d'ells a l'entorn del nucli antic, amb restes de la murada que tancava la vila, constituïda per les mateixes cases que encerclen la plaça central (es tractava, per tant, d'una vila closa), i l'altre a peu de carretera, que passa 300 al sud-oest. Aquest darrer s'anomena la Carretera

L'església parroquial de Sant Salvador de Toló té el portal de mig punt adovellat i un campanar de torre, de planta quadrada. La festa major s'escau el dia 6 d'agost.

El santuari de la Mare de Déu de Bonrepòs està situat dins del terme de Sant Salvador de Toló,i té l'origen en un ermitatge datable almenys al segle XI.S'hi venera la Mare de Déu de Bonrepòs, imatge del segle XIII, dins de la tradició del romànic.

la Festa Major petita és l'aplec de la Mare de Déu de Bonrepòs, que encara se celebra, per la Pasqua Granada (segona pasqua). (ftes, fotos, mas info ver links)

 foto Juan Nolla

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua