LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sant Serni

Pueblo

SAnt Serni

Municipio

Gavet de la Conca / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

39

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Únic, 20

Código postal

25639

Teléfono

973650217

Fax

973650217

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sant Serni

Web de Interés

Gavet de la Conca i els pobles del seu terme

E-mail municipio

ajuntament@gavet.cat
 

El poble de Sant Serni antic cap del municipi homònim avui integrat a Gavet de la Conca, és al vessant de ponent del serrat de la Pleta, vora el barranc de Sant Serni, de curs intermitent, el qual desguassa a la Noguera.

El poble de Sant Serni

  foto Gustau Erill

El poble de Sant Serni fou un poble clos. Tot i que no en conserva l'estructura sencera, sí que presenta prou elements per a identificar-lo com a tal, com carrers llargs sense travessies, cases formant la murada, restes de torres i portals, etcètera.

L'església parroquial és dedicada a sant Sadurní i no conserva res de la fàbrica original romànica. Se celebra la Festa Major de Sant Serni el darrer diumenge de maig. A part, s'hi ha celebrat fins fa ben pocs anys una processó de Corpus, anticipada a la setmana anterior a aquesta fetivitat.

En l'actualitat no hi ha cap mena de servei turístic, a Sant Serni. Dins del mateix terme, només se'n troben a Sant Martí de Barcedana, on hi ha dues cases d'allotjament rural. Ara bé, tant Vilamitjana com Tremp, que sí que disposen de serveis turístics, són molt propers (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua