LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sarroca De Lleida

Pueblo

Sarroca de Lleida

Municipio

Sarroca de Lleida / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

432

 

Ayuntamiento

Dirección

C. Monsenyor Vilaplana, 30

Código postal

25175

Teléfono

973 126 001

Fax

973 126 235

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sarroca De Lleida

Web de Interés

Descripció de Sarroca de Lleida

E-mail municipio

ajuntament@sarrocalleida.ddl.net
 

Sarroca de Lleida, dit també Sarroca de Segre i antigament la Roca

El municipi de Sarroca de Lleida, dit també Sarroca de Segre i antigament la Roca, es troba situat en un altiplà al peu d´un serrat dominat pel seu castell.

La població té l'origen en el castell de Sarroca, que encara domina la caseria, del qual resta la base i una torre arruïnada. El nucli antic es troba als peus del castell, centrat per la Plaça Major, amb antics casals de regust medieval i on s'alça la interessant església parroquial de Santa Maria de Sarroca

Es de tres naus, estructura gòtica a l'interior i una bella rosassa també gòtica i notable volta de creueria a la capçalera, campanar lateral d'espadanya i una magnífica portada posterior (segle XVI), plateresca, decorada amb medallons de tipus renaixentista i una orla de caparrons d'angelets resseguint l'arc de mig punt de la porta i les columnes que l'emmarquen, i les armes dels Santcliment.

La festa major d'hivern se celebra el dia de Sant Antoni (17 de gener). La festa major d'estiu és el 15 d'agost. A la Plaça Nova es fa la foguera i la revetlla popular de Sant Joan, en la qual es reparteix coca i vi dolç per a tots els assistents. L´activitat econòmica principal es deriva de les activitats agricoles i ramaderes.(ftes, fotos, mas info ver links)

   foto Josepcat

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua