LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Senterada

Pueblo

Senterada

Municipio

Senterada / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

145

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. Pont de Suert, s/n

Código postal

25514

Teléfono

973-661762

Fax

973-661730

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Senterada

Web de Interés

Informacio i dades de Senterada i els pobles del muncipi

E-mail municipio

ajuntament@senterada.cat
 

Senterada és situat a banda i banda del Flamicell, al seu curs mitjà, on rep per la dreta el riu de Bosia, i fins al congost d'Erinyà, entre l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. Limita al N amb els municipis de Sarroca de Bellera i la Torre de Cabdella, a l'E amb Gerri de la Sal (Pallars Sobirà) i la Pobla de Segur, al S amb l'enclavament de Toralla i Serradell (el Pont de Claverol) i a l'W amb el Pont de Suert.

El poble de Senterada, es el centre administratiu del municipi, i comprén els pobles de Puigcerver, Lluçà, Reguard, Cérvoles, el Burguet, Naens i Cadolla, i l'enclavament de Larén. Es troba en la confluència de la Vall Fosca, la Vall de Manyanet i a tant sols 70 km. de la Val d'Aran.

el poble de Senterada

Llocs d'interès

-Monestir de Santa Grata de Senterada:
-Els dòlmens de Senterada
-El pont del Diable,
-Sant Genís de Bellera: antic monestir benedictí

L'activitat econòmica tradicional de Senterada era pràcticament tota lligada a l'agricultura d'autoconsum i la ramaderia. A més, hi havia molins fariners a Cérvoles i Naens, i tres telers i un molí draper a Senterada. Completava el panorama econòmic l'extracció de guix, a Cadolla, Larén, Naens i Senterada

Plats com el palpís, la girella, el civet d'isard o de senglar, les amanides amb una infinita varietat de bolets, productes derivats del porc, com el xolís, la secallona o els gossets; i els formatges de cabra (destacant per la seva qualitat i excel·lència, el de Puigcerver a Senterada) o de vaca.

Senterada compta amb una gran oferta d'oci i d'allotjament, restauració i serveis. Té grans zones enjardinades i instal·lacions esportives. Pel que fa a l'allotjament, hi ha el Càmping Senterada, a llevant del poble i a l'esquerra del Flamisell, els apartaments Roca Bella i quatre cases d'allotjament rural: Casa Leonardo, Casa Parranxo, Casa Rutgé i la Fàbrica (ftes, fotos, mas info ver links)

foto Gustau Erill

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua