LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Sidamon

Pueblo

Sidamon

Municipio

Sidamon / Comarca: Pla de Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

756

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Major, 6

Código postal

25222

Teléfono

973 56 04 21

Fax

 973 71 71 15

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Sidamon
 

Web de Interés

Informacio i dades de Sidamon

E-mail municipio

ajuntament@sidamon.cat
 

Sidamon és un municipi de la comarca del Pla d'Urgell, es troba a la plana regada pel Canal Auxiliar d'Urgell i dins l'àrea d'atracció de Mollerussa. Les partides del terme són les de la Serra, la Quadra, la Coma i Pelagalls, totes al S del nucli de Sidamon

Sidamon, Tossal de les Tenalles

L'església parroquial de Sant Bartomeu s'edificà al segle XVIII sobre el solar de l'antic castell de Sidamon i el temple primitiu; és d'una sola nau i factura molt simple, amb una austera façana gairebé mancada d'ornamentació i un campanar de planta quadrada.  El Tossal de les Tenalles, és una interessant i important estació arqueològica que ocupa el cim d'un tossal d'uns 70 metres de llargada per uns 20 metres d'amplada. En aquest Tossal hi ha vestigis d'una necròpolis romana. També s'han trobat restes molt importants corresponents al període ibèric conservats molts al museu d`Arqueología de Catalunya.

El seu terme té una extensió de 8,16 Km2. amb conreus de regadiu (cereals, hortalisses, arbres fruiters...) i de secà; així com també granges d’aviram, i bestiar boví i porcí. La població de Sidamon és d’origen sarraí

A Sidamon se celebren dues festes majors, la d'hivern, el 3 de febrer, per Sant Blai, i la d'estiu, el tercer cap de setmana d'agost en honor de Sant Bartomeu, el sant patró. La vigília de la festa major d'estiu ja és tradicional que es faci un sopar de germanor a base de cassola de pagès a la Plaça Major.

En els últims anys, s’ha treballat per tal de dotar al municipi de tots els serveis bàsics en bones condicions: construcció dels polisportiu amb frontó, piscina, ampliació de les escoles amb servei de menjador, construcció del nou dispensari mèdic, arranjament dels camins municipals i projectes com la nova escola i l'escola bressol.

També cal fer referència a l’entramat social de la gent de Sidamon, on han sorgit tot un seguit d’entitats socials i esportives. Tota aquesta riquesa humana, ben complementada amb l’actiu d’instal·lació de serveis i zona industrial, fan del poble un lloc molt acollidor i agradable, que en els últims anys ha experimentat un increment notable de la seva població. (ftes, fotos, mas info ver links)

  foto Rafal dP

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua