LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Son

Pueblo

Son o Son Del Pi

Municipio

Alt Aneu / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

42

 

Ayuntamiento

Dirección

Av. del Port de la Bonaigua, 9

Código postal

25587

Teléfono

973626038

Fax

973626341

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Son

Web de Interés

Alt Aneu i els pobles del municicpi

E-mail municipio

ajuntament@altaneu.ddl.net
 

El poble de Son o Son de Pi

El poble de Son o Son de Pi al Pallars Sobirà és a 1 393 m (un dels més alts de la Vall d'Àneu), al vessant esquerre de la vall de Son, al sector de ponent del terme, dominant la de la Noguera damunt Esterri

Aquesta població conserva un important patrimoni arquitectònic que destaca sobre tot, per l'església romànica de Sant Just i Sant Pastor. És una gran edificació dels segles XI i XII, molt modificada, que conserva un imponent campanar de torre quadrada amb decoració llombarda. Al seu interior serva, entre diversos objectes litúrgics de pedra d'època romànica, un retaule del segle XV de l'escola de Pere Espallargues. Cal destacar el comunidor que fa les funcions de torre del rellotge.

Hom celebra la festa major el primer diumenge d'agost. . A la Vall d'Aran, dins el terme de Tredòs (Salardú), al N del circ de Saboredo i dels estanys de Pigadèr, hi ha un enclavament de Son, la muntanya de la Cenrosa de Son (un refrany diu: "Mentre lo món sia món, la Cenrosa serà de Son"), que és a 2 410 m entre el riu de Ruda i l'Aiguamòg (ftes, fotos, mas info ver links)

   foto Amaldavarez

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua