LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Soriguera

Pueblo

Soriguera

Municipio

Soriguera / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

370

 

Ayuntamiento: Vilamur

Dirección

Pl. Església S/N

Código postal

25566

Teléfono

973. 620.167

Fax

973.620.538

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Soriguera

Web de Interés

Soriguera i els nuclis del terme

E-mail municipio

ajuntament@soriguera.com
 

foto ajuntament

El municipi De Soriguera

El municipi De Soriguera del Pallars Sobirà compren, els pobles de Arcalís, Baro, Escós, Mencui i Estac a la banda de baix, Malmercat, Tornafort, Puigforniu, Embonui, Vilamur, Soriguera, Llagunes, Rubió, Freixe i els caserius Saverneda i Llavaners el despoblat de Freixe, el santuari d'Arboló i l'antic castell de la Mola de Baro comprenen els pobles de la banda de dalt.

El poble de Soriguera a 1.192 m és situat a la vora dreta del riu del Cantó, al curs alt, a ponent del cap de les Colties (1.628 m). Forma un petit nucli esglaonat a l’estreta vall del riu. L'església parroquial que era sufragània de la de Junyent, és dedicada a Santa Eulàlia.

Actualment es manté el caràcter agrari de l'economia, centrada en la producció del sector boví. L'explotació del bestiar boví féu un tomb a partir de la implantació de les cooperatives lleteres cap al 1932, cosa que comporta un nou enfocament agrícola, on els cereals i altres conreus de consum cediren el lloc als propis per al manteniment del bestiar, com els prats de dall i el farratge.

A les zones més enlairades del terme municipal es combinen les pastures naturals, moltes vegades guanyades per desforestació, amb les masses forestals de pi roig o ros i pi negre.

Com a serveis d'hosteleria el municipi té una gran oferta turistíca, a Baro hi ha tres Hostals - Restaurants (Can Mariano, Fonda Farre) dos Restaurants (El Carro, Les Casoles de Baro)), un Refugi (Miniarons) i un Càmping i Apartaments (Camping Beta)...(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua