LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Soses

Pueblo

Soses

Municipio

Soses / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1716

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Ajuntament, 1

Código postal

25181

Teléfono

973-797806

Fax

973-797809

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Soses

Web de Interés

Informacio i cultura de Soses

E-mail municipio

ajuntament@soses.ddl.net
 

L'església Sant Llorenç dde Soses

 

Soses del Segrià s'estén a la dreta del Segre, al sector de ponent de la comarca, al límit amb el Baix Cinca, entre Alcarràs i Aitona. Limita amb els municipis de Fraga, de Torres de Segre i amb el d'Aitona. Comprèn el poble de Soses, cap del municipi, i l'antic despoblat de Gebut, d'origen islàmic.

D'interes L'església parroquial de Sant Llorenç bastida al segle XVIII sobre l'antiga edificació, gòtica. Destaca una bella portada amb columnes.

La festa major de Soses, que antigament se celebrava el dia de Sant Llorenç (10 d'agost), en honor del sant patró, es va traslladar al dia 5 de setembre perquè no coincidís amb la recollida de la fruita. Dura quatre dies, en els quals es fa una processó amb el sant, que recorre els carrers del poble, i balls populars.

L'economia del municipi és agraria amb predomini dels arbres fruiters, especialment pomeres i pereres, i, encara que amb menys importància, també presseguers. Amb menys dedicació s'hi fa alfals i ordi, i darrerament a l'horta han pres importància els tomàquets.(ftes, fotos, mas info ver links)

 

   foto Francesc Ojeda

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua