LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Talavera

Pueblo

Talavera

Municipio

Talavera / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

297

 

Ayuntamiento:

Dirección

Raval del Pont, 6

Código postal

25213

Teléfono

973540001

Fax

973540163

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Talavera

Web de Interés

Talavera i els nuclis de poblacio

E-mail municipio

ajuntament@talavera.ddl.net
 

El municipi de Talavera

  foto Isaac Feliu

El municipi de Talavera, de 30,05 km², és situat al S de la comarca, al límit amb la Conca de Barberà i l'Anoia. El municipi és format per diverses entitats que s'agrupen en les antigues parròquies i pobles de Talavera, amb les sufragànies de Suró (a l'extrem més occidental del municipi), el poble de Pavia, Civit, amb el terme del Bordell i l'ermita de Santa Fe, Bellmunt de Segarra, Pallerols i l'indret de Montfred. Cadascuna d'aquestes entitats forma un poble agrupat amb molt poques masies i encara la majoria tancades; només tenen algun mas Civit, Bellmunt i Pavia.

L'església parroquial de Sant Salvador de Talavera es troba a pocs metres de les cases del clos urbà, al cim de la serra. Conserva una portalada romànica del segle XII i un pany de paret; l'eixamplaren modernament amb un senzill estil neoclàssic i posaren l'entrada a la façana de llevant

El poble conserva algun carrer cobert i el carrer del Call, on havien habitat jueus. Actualment a Talavera hi ha un polisportiu. La festa major se celebra el darrer cap de setmana de maig.

El nucli de Talavera està comunicat amb Cervera a través de la N-II i després per la carretera local que es desvia cap al sud des dels Hostalets.
La resta dels nuclis que conformen el municipi estan al voltant i s'hi pot accedir per la mateixa carretera de camí a Talavera o bé per una altra carretera local que surt de la N-II també cap al sud des de la Panadella (s'hi troben Bellmunt i Civit).(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua