LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Talltendre

Pueblo

Talltendre

Municipio

Bellver de Cerdanya / Comarca: Baja Cerdanya / la Battlia

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

3

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 12

Código postal

25720

Teléfono

973 510 016

Fax

973 510 247

Oficina Turismo

973 510 016

Web Oficial

Talltendre

Web de Interés

Informacio i cultura de Bellver De Cerdanya

E-mail municipio

ajuntament@bellver.org
 

Talltendre de Bellver de Cerdanya

Talltendre de Bellver de Cerdanya és arrecerat al turó de la Llacuna. Fou municipi independent fins el 1962, que s'agregà al de Bellver de Cerdanya. L'antic terme comprenia també el poble d'Ordèn.

L'art romànic de la Baixa Cerdanya es dóna principalment a l'arquitectura religiosa de les seves esglésies. En Talltendre la primera documentació la trobem en l'Acta de consagració de la catedral d'Urgell al final del s. X com a "Sancti Aciscli de Talltendre" .

L'església de Sant Iscle i Santa Victòria és d'estil romànic del segle XI, consta de nau única rectangular amb absis semicircular amb dues finestres de pedra ben treballada, les voltes són de perfil lleugerament apuntat, la coberta exterior és un llosat de llicorella.

La portada de calcària vermella es de tres arcadas rectangulars en disminució amb un petit timpà llis. En un principi el frontispici devia acabar en una espadanya, més tard modificat per un campanar de torre quadrada amb una obertura en cada un dels seus quatre costats.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua